Вітаю Вас Гость | RSS
Білокриницький опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів
Меню сайту
...
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 101
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Головна » 2019 » Листопад » 7 » Семінар асистентів вчителів, соціальних педагогів та практичних психологів
10:22
Семінар асистентів вчителів, соціальних педагогів та практичних психологів

Ще кілька років тому, подорожуючи  Європою українці  розповідали про те, як багато  людей на візках  можна зустріти у кафе, музеях, на вулицях. В Україні їх майже не видно. Певно, не через те, що людей з особливими потребами у нас менше. Середовище просто не прилаштоване для життя всіх. Інша нагальна проблема – упереджене ставлення до людей з особливими потребами. Це стає завадою на шляху до освіти, зайнятості, отримання послуг. Більшість людей з особливими потребами не беруть участі в процесах прийняття рішень з питань, що безпосередньо впливають на їхнє життя. Здобуття освіти людьми з особливими потребами – надважливе питання, від якого залежить їх включення у соціальне життя.   Інклюзія – поштовх для суспільства стати на щабель вище, бути толерантнішими.

Проаналізувавши нормативно-правові документи щодо інклюзивного навчання, слід зазначити, що гостро стоїть питання оформлення документації та взаємодії команди психолого-педагогічного супроводу – практичного психолога, учителя-логопеда, учителя та асистента вчителя.

З метою вдосконалення системи роботи з інклюзивної освіти  05 листопада на базі нашого закладу відбувся семінар-практикум асистентів учителів, практичних психологів та соціальних педагогів Великоолександрівського району з інклюзивної освіти з теми «Особливі діти - особливі потреби».

Про типову документацію працівників психологічної служби в системі освіти розповіла Соромля А.О., методист КЗ «Великоолександрівський РМК». Методист Кулага Н.В. висвітлила питання «Аспекти професійної діяльності асистента вчителя в інклюзивному класі».

Зі знанням справи включилися в роботу семінару  вчителі, які індивідуально працюють із дітьми. Вони поділилися своїм досвідом та методами роботи. Практичний психолог нашого закладу Чечіна Л.В. провела тренінг з учасниками семінару «Особливі діти – особливі потреби».

Дякуємо всім учасникам та організаторам семінару.

Переглядів: 340 | Додав: ЗОШ | Теги: семінар психологів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Карта
Нас відвідали
Flag Counter
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Дит. гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Порадник батькам

http://bkrin52.ucoz.ua/poradnik_dlja_bat_kiv.pdf

Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Життя сайту