Вітаю Вас Гость | RSS
Білокриницький опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів
Меню сайту
...
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 101
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Головна » 2017 » Жовтень » 20 » Посвята в Джури
21:48
Посвята в Джури

  Ой, козацькі долі, наче вітер в полі, 
Незупинно линуть крізь віки до нас, 
Щоб разом із нами прокладать до волі, 
Нелегкі дороги в цей тривожний час. 
   Січ, Козаччина. Легендарне минуле нашого народу. Споконвіку Україна пишалась своїми захисниками, які її любили, як неньку, величали та захищали у всі часи, коли загрожувала небезпека. 
    20 жовтня у Білокриницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів особливий день, якого із нетерпінням чекали. На базі школи створено дитячий юнацький курінь Перевізької Паланки Січового Козацтва Запорозького і відбулась почесна посвята у джури учнів школи.
      Юні джури, провівши свої показові виступи, взяли участь в урочистій посвяті, під час якої давали обіцянки чесно і віддано служити українському народові, козацтву в ім’я становлення незалежності і розвитку України 
      Зі словами привітання до молодих джур звернулась заступник голови Великоолександрівської РДА Лавренко О.О. яка попросила дотримуватись у майбутньому житті слів щойно прийнятої присяги і закликала бути гідними козацького роду та козацької слави, а в майбутньому стати гідними захисниками своєї держави та свого роду . Молодих джур також привітав начальник відділу освіти Салтан О.О ,    а посвідчення вручив генеральний писар Перевізької Паланки Січового Козацтва Запорозького генерал- полковник Кукоба В.П.
     Настоятель Білокриницького православного храму отець Сергій благословив джур на добрі починання і окропив усіх присутніх святою водою.
     Варто відзначити, що до посвяти в джури дітей готували вчителі, як теоретично, на уроках історії, української літератури, класних годинах так і практично на уроках фізичної культури та предмету «Захист Вітчизни».
      В школі, вже багато років, велика увага приділяється навчанню дітей звичаїв та традицій українського козацтва. Школа намагається вчити своїх вихованців бути розумними, спритними, мужніми, сміливими, любити свій рідний край, оберігати природу рідного краю, любити свій рід, а головне бути вихованими та дисциплінованими , якими і були наші предки – козаки.
   Хай же козацькому роду не буде переводу!

Переглядів: 557 | Додав: ЗОШ | Теги: посвята в Джури | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Карта
Нас відвідали
Flag Counter
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Дит. гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Порадник батькам

http://bkrin52.ucoz.ua/poradnik_dlja_bat_kiv.pdf

Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Життя сайту