Вітаю Вас Гость | RSS
Білокриницький опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів
Меню сайту
...
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 101
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Головна » 2017 » Листопад » 9 » День української писемності
15:46
День української писемності

 9 листопада вся Україна відзначає важливе свято - День української писемності та мови - це свято є даниною одному з найцінніших надбань, яке створене й залишено нам нашими попередниками - мові. Мова є душею нації, її генетичним кодом. Доля народу тісно пов'язана з долею мови. В свою чергу, мова народу є тим стержнем, на якому формується його культурна самобутність.

З цієї нагоди у  Білокриницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів   було проведено ряд заходів під гаслом «Мова – коштовний скарб народу»

Стартував тиждень української мови і літератури, проведено урочисту лінійку.

   Організовано тематичні виставки плакатів і малюнків, години спілкування «Мова і писемність у цікавих фактах», «Українська державна мова – символ єднання престижу українського народу»

     Учні 3-11 класів взяли участь у І етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, а 8 -11 класи – ще й у радіодиктанті національної єдності.

   Також у школі працівниками КУ В.Олександрівської РЦБС спільно із селищними і шкільним  бібліотекарями  було проведено районний  фестиваль читців  «Серцю миле рідне слово».

    Читці декламували вірші, акцентуючи увагу своїм виступом на важливості української мови в сучасному житті. Не обійшлося і без сумної ноти, згадали і сумні події, коли українська мова і писемність заборонялась, закривались школи, бібліотеки, припиняли роботу друкарні. Організатори намагались зацікавити учнів вивчати та берегти рідну мову.

Завершальним патріотичним акордом фестивалю було душевне виконання пісень Катериною Левченко та Валерією Олійник.  Українська мелодія запалила своєю енергетикою всіх присутніх. Учні ще раз переконалися, що рідна мова – це «мова єднання», братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.

    Проведені заходи ознайомили учнів з історією виникнення української писемності та мови; довели, що рідна мова – це духовна святиня; сприяли розвитку у дітей почуття національної гідності, а також вихованню любові до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.

 

Переглядів: 411 | Додав: ЗОШ | Теги: День писемності, день мови | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Карта
Нас відвідали
Flag Counter
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Дит. гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Порадник батькам

http://bkrin52.ucoz.ua/poradnik_dlja_bat_kiv.pdf

Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Життя сайту